Honesty Rocks! truth rules.

Nameserver Help

HOME      >>       Web Hosting Support

musichere

Sorry I am awful at this (i'm a total newbie). I updated my nameservers to the Xisto ones but when I go on my site it still says 404 error. My site is http://forums.xisto.com/no_longer_exists/ please help!


lhunath

http://forums.xisto.com/no_longer_exists/ [195.20.225.126]
Xisto.com [69.50.168.69]

Your nameservers haven't broadcasted, which means, you will need to wait before you can access your website. The IP of your web domain still points to the wrong server (not Xisto). Normally you need to wait 48 hours after applying it.
If you need the site to be able to upload things, you can make a little change so that you can access it yourself already, but remember that other people still won't be able to get there!

Ok, this is what you do :
Either you change your hosts file. Open notepad and open this file:
C:\Windows\System32\Drivers\Etc\Hosts
(or replace whatever the dirs with what they are with you..)
and add this entry to the file:

http://forums.xisto.com/no_longer_exists/         69.50.168.69; My Temporary DNS Solution

Or, what you can do as well is the following :
Go to your network settings, I'll presume you have windows:
Control Panel => Network Connections => Rightclick on your network connection => Properties => Click Internet Protocol (TCP/IP) => Properties => Use the following DNS server addresses : => add 64.5.44.113 (which is ns1.astahost.com).
All done.

If after the second thing, you experience problems surfing the net, set it back to what it was. I don't know whether it's a good idea to use Xisto's NSes for DNS, but it should help you now.
Remember! This will only fix things for your pc alone.

musichere

Thank you so much lhunath. On the website I registered my domain at it doesn't say anything about how long you have to wait, but it does make sense and I found your comment very helpful.